کد خبر: 1286693
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۰

جوان آنلاین: تقلای صهیونیست‌ها برای سنگ‌اندازی در اجرای توافق آتش‌بس و خودداری اشغالگران از اجرای تعهدات خود، انصارالله را بر آن داشت تا به صراحت به این رژیم هشدار دهد، چنانچه طی چهار روز، مانع از ارسال کمک برای مردم غزه شود، باید منتظر از سرگیری حملات دریایی باشد. 
توافق آتش‌بس میان حماس و رژیم صهیونیستی، به دلیل سرپیچی تل‌آویو از اجرای مرحله دوم، در آستانه فروپاشی قرار دارد. این در حالی است که ایال زمیر، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، طرحی را برای آغاز حمله جدید به نوار غزه تصویب کرده و ارتش این رژیم هم در تدارک برای انجام عملیات نظامی در باریکه غزه است. از طرفی، جنبش حماس تمایلی به اجرای طرح صلح پیشنهادی استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ ندارد. به این ترتیب می‌توان گفت که مذاکرات به بن‌بست رسیده است. به عبارتی، تصمیم رژیم صهیونیستی برای فراخوان ۴۰۰ هزار نیروی ذخیره و توقف ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه، احتمال ازسرگیری جنگ را افزایش داده و واکنش گروه‌های مقاومت منطقه‌ای، از جمله انصارالله یمن را به همراه داشته است. سید بدرالدین الحوثی، رهبر جنبش انصارالله یمن هشدار داد که اگر رژیم صهیونیستی طی چهار روز آینده همچنان از ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه جلوگیری کند، عملیات دریایی این گروه علیه اسرائیل از سر گرفته خواهد شد. وی همچنین تأکید کرد: «رژیم صهیونیستی از تعهدات خود در موضوع کمک‌های انسانی سر باز زده است، در حالی که برادران ما در حماس به تمامی تعهدات خود در توافق پایبند بوده‌اند.» مقاومت حماس از تصمیم انصارالله تقدیر کرد. در بیانیه حماس آمده است: «این تصمیم شجاعانه که نشان‌دهنده عمق پیوند برادران انصارالله و ملت برادر یمن با فلسطین و بیت‌المقدس است، در ادامه مواضع مبارک آنها در حمایت و پشتیبانی است که طی ۱۵ ماه جنگ نسل‌کشی در نوار غزه از خود نشان دادند.» حماس از جامعه بین‌الملل و سازمان ملل خواست که اقدامی فوری برای توقف جنایت گرسنه‌نگه داشتن غیرنظامیان بی‌گناه در نوار غزه از طریق بسته نگه‌داشتن گذرگاه‌ها و جلوگیری از ورود کمک‌های امدادی و بشردوستانه از خود نشان دهند. مقاومت اسلامی، همچنین از دولت‌ها و ملت‌های عربی و اسلامی خواست که گام‌هایی عملی برای در هم شکستن محاصره برادران‌شان در نوار غزه اتخاذ کنند و به هر شیوه‌ای که می‌توانند برای خنثی کردن طرح اشغالگر فاشیست برای گرسنه نگه داشتن و محروم کردن آنها از حق زندگی، تلاش کنند. 

 اسرائیل نمی‌تواند فراخوان سرباز را اجرا کند
بیانیه‌ها و پیام‌های ویدئویی که مقاومت در نوار غزه منتشر کرده، حاکی از شدت بحران در مذاکرات مربوط به آتش‌بس در غزه است جمعه شب، کتائب القسام (شاخه نظامی حماس) یک ویدئو از متان آنجلیست، نظامی اسیر منتشر کرد که طی آن، وی از کابینه رژیم صهیونیستی خواست که هر چه سریع‌تر مرحله دوم آتش‌بس را اجرا کند. او هشدار داد که تداوم فشار نظامی بر نوار غزه به مرگ او و دوستانش در اسارت منجر خواهد شد. این ویدئو یک روز پس از سخنان ابوعبیده، سخنگوی نظامی کتائب القسام منتشر شد که گفته بود، حماس به روند انتقال به مرحله دوم آتش‌بس پایبند است و همه پیشنهاد‌های غیر از این امر طی مدت اخیر را رد کرده است. در چنین فضایی یک هیئت از حماس به ریاست محمد درویش و شماری از رهبران این جنبش از جمله خلیل الحیه، عازم قاهره شده تا به میانجیگر مصر، موضع خود را ابلاغ کند. تلویزیون رژیم صهیونیستی تأیید کرد که حماس پیشنهاد‌های ارائه شده مبنی بر تمدید مرحله نخست آتش‌بس و آزاد کردن اسرای اسرائیلی بیشتر را رد کرده و در مقابل، سطح سیاسی اسرائیل نیز به ارتش دستور آماده‌باش برای از سرگیری جنگ در غزه طی چند روز یا چند هفته آینده را صادر کرده است و قرار است نام جدیدی برای حمله به نوار غزه انتخاب شود. روزنامه لبنانی الاخبار در این خصوص نوشت که موضع صهیونیست‌ها مبنی بر بازگشت به گزینه نظامی با موانعی همراه است. آلون بن دیوید، تحلیلگر نظامی صهیونیست معتقد است: «ارتش اسرائیل در سایه استقرار نیروهایش در سوریه، لبنان و کرانه باختری و نیاز به حداقل ۱۰ هزار نیروی نظامی دیگر، در حال حاضر قادر به فراخواندن چهار لشکر برای حمله به نوار غزه با شتاب قبلی نیست.» روزنامه هاآرتص هم در گزارشی به این موضوع پرداخت و نوشت: «نسبت پاسخ به فراخوان برای خدمت ذخیره به ۵۰ درصد کاهش یافته است، زیرا بسیاری از سربازان می‌بینند که انگیره‌های از سرگیری جنگ بیشتر سیاسی است تا نظامی.» 

 ادامه نقض آتش‌بس همراه با حملات به کرانه باختری
شورای امنیت، ژوئن گذشته پیش‌نویس قطعنامه‌ای را تصویب کرد که بر برقراری آتش‌بس دائمی، عقب‌نشینی کامل ارتش رژیم صهیونیستی از غزه، تبادل اسرا، بازسازی، بازگشت آوارگان و مخالفت با هرگونه تغییری در جغرافیای جمعیتی نوار غزه استوار بود. ریاض منصور، نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، رئیس فعلی شورای امنیت در ماه مارس جاری (دانمارک) و «فیلیمون یانگ» رئیس مجمع عمومی سازمان ملل از آنها خواست اقدام فوری را برای تضمین تداوم اجرای توافق آتش‌بس در غزه و بازگشت فلسطینی‌ها به تمامی نقاط نوار غزه در پیش بگیرند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار